Pizza šneci z listového těsta (výborné)

Pizza šneci z listového těsta (výborné)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    30 min

Pizza šneci z listového těsta

Pizza šneci z listového těsta jsou velice oblíbenou pochoutkou na stůl, když přijde návštěva a nebo jako chuťovka k večerní pohodě. Jsou extrémně jednoduché na přípravu, ale za to skvěle chutnají. Experimentujte a přidejte do vašich šneků vaší oblíbenou pochoutku. Pizza šneci připomínají svým složením pizzu – rajčatový základ, italské bylinky, šunka, sýr)

Suroviny pro přípravu pizza šneků z listového těsta

  • 1 balení chlazeného vyváleného listového těsta
  • 70 ml kečup nebo rajčatový protlak
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 vejce
  • 100 g tučného sýra (gouda, čedar, niva…)
  • 100 g šunky nebo anglické slaniny
  • sůl
  • baby špenát podle chuti
  • sezamová semínka na posypání
  • drcené chilli dle chuti
Pizza šneci z trouby
Pizza šneci z trouby

Pizza šneci z listového těsta postup přípravy

  1. V misce smíchejte kečup nebo protlak s prolisovaným česnekem a provensálským kořením.
  2. Na rozválené listové těsto natřete rajčatovou směs tak, aby zůstalo vrchních 5 cm prázdných a poté přidejte plátky šunky, sýra a pokud chcete tak i baby špenátu.
  3. Těsto odspodu srolujte a volný okraj potřete rozšlehaným vajíčkem. Vzniklou roládu nakrájejte na zhruba 20 ks, které dejte s rozestupy na plech vyložený pečícím papírem a také tyto kousky z vrchu potřete rozšlehaným vejcem.
  4. Pizza šneky pečte na 200 stupňů zhruba 15 minut dokud nejsou krásně zlaté. Nakonec je posypte sezamovými semínky, nechte je vychladnout a máte hotovo.

TIP: Doprostřed přidávám párek s vysokým obsahem masa.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Miloš

      skvela rychla vecere! doporucuji

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.